Hastaya Bakıcı Nasıl Olunur ?

Değerli okurlarımız, hastaya bakıcı nasıl olunur ? yazımızı 13 yılını, evde yaşlı bakımı hizmeti olarak sürdüren, profesyonel yaşlı bakıcısı ve aynı zamanda hasta bakıcısı elemanımız, sizlere faydalı olması amacıyla, yaşanmışlık, deneyim, bilgi ve öneriler şeklinde, ihtiyacı olan yaşlı ve yakınları için hazırlamıştır.

Hastaya Bakıcı Nasıl Olunur ?

Hastaya Bakıcı Nasıl Olunur ?

Merhaba sevgili okurlar, ben Ayşe, 13 senelik, yaşlı bakımı ve hasta bakım elemanı olarak, hasta bakıcı nasıl olunur? ilk şartının ‘’sabır’’ olduğunu yaşadığım, deneyimlediğim olaylar ve süreçler çerçevesinde, 1 madde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Bir hasta bakıcı;

Hiç unutmamalıdır ki, hasta bakımı, yaşlanma sürecine girmiş bireylere verilen bir hizmettir, Bu bağlamda, yaşlılığın bireye getirdiği tüm ruhsal ve bedensel değişikliklerin neler olacağını ve olduğunu iyi bilmelidir.

* Bir hasta bakıcı, bu işe gönül vermeden kendini iyi tanımalıdır. Ben sabırlıyım, ben soğukkanlıyım, ani oluşabilecek, her türlü olayda strateji üretebiliyorum, ruhsal ve bedensel açıdan yeterlilik sahibiyim. Tüm bu soruların karşılığını, kendisinde evet olarak alırsa bu işin gerekli eğitim kısmını da alarak yola çıkmalıdır ki, hastasına ve hastanın ailesine rehberlik önderlik edebilsin.

* Bilinçli bir hasta bakıcı;

Bilir ki bu uzun ve meşakkatli dönemde sürecin hem kendisi hem de hastası adına çok yıpratıcı olmaması için sabrı, saygıyı, sevgiyi elden bırakmadan kendisinin ve hastasının güvenliğini de kapsayacak uzun bir yola çıkılmıştır.

Bu yoldaki engelleri de aile ile alacağı koordineli kararlarla aşmak zorundadır.

Tüm bunların ışığında bilinçli bir hasta bakıcı, hastasını ilk aldığı evreden sonra, gelişebilecek tüm durumlarda hastasına yapılacak, her türlü tedavi sürecinde, uygulayıcı olarak tüm teknik donanıma sahip olmalıdır.

Örneğin ; Aldığımız hasta mobil iken yatalak duruma geçebilir, ağır sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilir, tüm bu sorunlar çerçevesinde soğuk kanlı acil çözümler üretebilen, uygulayabilen kişi olmalıdır ve tüm bu süreçlerde kendi ruhsal ve bedensel sağlığını da gözeterek yaptığı işe devam etmelidir.

Tecrübeli hasta bakıcı nasıl olması gerekir ;

Hastanızın yaşayabileceği zorlukları kabullenip; bu zorlu ve yorucu süreçte sizin ve hastanızın yanında evde hasta bakımı hizmeti  adayının; güler yüzlü, pozitif, enerjik, samimi, dürüst, sabırlı, dikkatli,  sigara kullanmayan, hijyene ve düzene önem veren, yaşlı ve hasta bireyleri seven, onlarla vakit geçirmekten hoşlanan, hasta bakımını meslek olarak gören, işinin sorumluluğunun farkında olan ve işini severek yapan profesyonel hasta bakıcı olmasını sağlayın.

Hastanın hem sözel hem de bedensel tepkilerini anlayabilen; uygun yanıtlar verebilen ve uygulayabilen, onların ihtiyaçlarına cevap verebilen tecrübeli felçli hasta  bakıcı olması çok önemlidir. Ayrıca tecrübeli hasta  bakıcı elemanının, aile yaşantısının düzenli olması; işe devamsızlığıyla ilgili herhangi bir rahatsızlığının olmaması ve bu işi uzun zaman zarfında devam etmesi çok önemlidir.

Bu güzel paylaşımı için Ayşe hanıma, çok teşekkür ediyoruz…

1991 yılında bu zamana kadar profesyonel bir çizgide hasta bakıcı firması olarak; evde hasta bakımı hizmeti almak isteyen tüm ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Tecrübeli hasta bakıcısı ve referanslı hasta bakıcısı için, en iyi yaşlı ve hasta bakıcısı şirketi bizi arayın.

Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları Yöneticisi
Güldan ŞAHBAZ
09.11.2018

Yazımızı paylaşmak için;
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Mesaj Gönder
Hemen Bakıcı Bul!
İnsan Kaynakları Uzmanı
Merhaba 👏
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?